Časopis Šipak

ŠIPAK BROJ 49. NE MOŽE DA SE POCEPA KAO EU!

Novi broj ŠIPKA može se čitati na LINKU!
Naslovna strana: Branislav Golubović.




EU-REKA! - UDAVIĆE NAS!

Evropa se raspada. Bivši Jugosloveni sada mogu da se pocepaju od smeha. Ali nije im do toga. Jugosloveni su ljudi u crnom. I kada se smeju, smeju se kao ludi na brašno. Nekada žitnica Evrope, sada čeka u redu za hleb. A Evropa, baš kao i taj hleb, kruni se. Još malo, pa nestalo. Šta onda reći za nas, davno raskomadane, rasparčane zemljice koje smo ostale kao mrvice na švedskom stolu sveta?! Uzimala je ta Evropa šta je htela, dok je imalo šta da se uzme. Sada smo manji od makovog zrna. Sada od naših mrva mogu nahraniti golubove. Neki naši penzioneri već to i rade. Hrane golubove, pa ih čuvaju za zimu. To je njima naša borba dala!
A šta Evropa gubi ili dobija otcepljenjem Velike Britanije i da li je to Srbija dobila šansu da i ona uskoči u vir hladne i prljave reke? Ako je tako, onda, braćo Srbi, udahnite duboko i skočite. Valjda nema većeg dna od našeg. Vredi pokušati. Nema šta da izgubimo. Osim života.
EU-REKA! - udaviće nas! Uzviknuće neko ko na kraju te bure, uspe da ispliva. Nažalost, običan narod će se i ovoga puta udaviti. Isplivaće neki drugi. A znamo šta uvek ispliva na površinu.
Evropa umire, živela Evropa!

Nažalost, u Srbiji života nema, ni za prodavce lubenica, ali to je neka druga naša tužna priča.

Administrator ШИПАК

0 коментара:

Шипак, Београд.Сва права су задржана!Дизајн блога Игор Браца Дамњановић. Омогућава Blogger.