ekspoze

ŠIPKOV EKSPOZE JAVNOSTI

 "ŠIPKOV" EKSPOZE JAVNOSTI

(KRAĆA VERZIJA EKSPOZEA OD 500 STRANA) 


            Samo što smo zamandalii prozorče kladionice - eto masovnih protesta, štrajkova upozorenja i političkih pritisaka. Izneseni zahtevi mogu se svesti na zajednički imenitelj:
            "Primao je "Šipak" lovu za opklade da će nova vlada biti izabrana do svetog Sisoja ili do prepodobnog Kresoja! Zatim nam je olešio kućne budžete, namenjene ishrani i kulturnom uzdizanju, dajući šansu da se opredelimo: da li će mandatar u koalicionu vladu pozvati golube prevrtače ili niskopuzeće golubare! Da nije, možda, "Šipak" zaboravio svoju ponudu da fiksiramo jedan od odgovora na pitanja: da li će poslanici, ovog puta, birati ministre ili ministrante?  Otvarajte prozorče "Šipkove" kladionice, da ga mi ne bismo otvarli! Pružajte nam mogućnost da - uz podršku stranih investirora - povećanu najnižu cenu rada uložimo na jedno od dva suštinska pitanja: hoće li nova vlada vodiiti staru ili novu politiku? U suprotnom: rasturićemo prozorče i kroz njega - "Šipku" i ostalim brojnim spoljnim i unutrašnjim neprijateljima, reprizirati snimak trodnevnog skupštinskog  zasedanja, prilikom izbora vlade!"
            Premijer vam je šest sati čitao bestseler "Program rada vlade" i još dva dana ulazio u sitna crevca, odgovarajući na pitanja dopunskom stručnom literaturom: ko nosi pelene za odrasle, ko je Kaligula a ko konj, kako se u lutriju ulazi kroz vrata njene kase, kako se loče pivurda na lokalu, gde  mastiljari igraju fudbal po javnim ustanovama, čija je opoziciona bračna drugarica avanzovala za direktorku, ko meri dužinu pameti u gaćama, ko zloupotrebljava vetrove po vetroparkovima...
            Sve je jasno i transparentno, kao noćna promenada buldožera na Savamali!  Na šta bi, dame i gospodo, da se kladite? Da vam omogućimo klađenje na opširan i poznat odgovor, pa da "Šipak" osvane kao noseći sramni stub sledećeg obraćanja premijera javnosti?
            Zna, "Šipak", da je zavisnicima od hazarda uvek malo igara na nesreću! Zna za čuvenu kocošku himnu, na tekst "Kockara" Dostojevskog: još samo sutra! Kad ne možemo da bačimo ulog na poznatu politiku, dajte  da bar sutra uložimo na još poznatiju dilemu: da li će nova vlada raditi na stari ili nov način?
            Kome ovde noge bazde,  a ko se pravi lud?   
            Da "Šipak" priupita: ko vas je, do danas, budio i uspavljivao budnicama ili uspavankama o radu i rezultatima rada vlade? Da ne bi da vam  ministri pevaju solo-deonice iz repertoara svog resora? Da vas čujemo, igrači na ziher!     
            Dobro znate, majstori, da vas je i do danas budio i uspavljivao premijer, solo-intepretacijama onog što su resorni ministri odradili. Tako ćete i ovog puta saznati ko je vlada i kako radi. Tako se obara budžetski deficit, a ne da vam cela vlada ili pojedini ministri pevaju na uvce!  Zahvalite svetom Sisoju i prepodobnom Kresoju: opet ćete slušati stare, dobre folk-hitove u aranžmanu premijerovog narcisoidnog egocentrizma i elokventnog cinizma!

 
            P.S. na uvce kocošima: da li bi neko bačio lovu na kontru?
 
 

 





Administrator ШИПАК

0 коментара:

Шипак, Београд.Сва права су задржана!Дизајн блога Игор Браца Дамњановић. Омогућава Blogger.