Čivijada

POČELA ČIVIJADA U ŠAPCU (REZULTATI KONKURSA)

ČIVIJADA Počeo šabački vašar humora i satire


Vašar humora i satire 48. „Čivijada“ počela je danas čivijaškim časom u šabačkim osnovnim školama.

Mladen Ognjanović zbunio i đake i nastavnike
Foto: S. Bečejić / RAS Srbija Mladen Ognjanović zbunio i đake i nastavnike

Najmlađim Čivijašima su  o humoru, satiri i karikaturi govorili aforističari Aleksandar Čotrić, Rade Đergović, glumci Bora Božanić i Mladen Ognjanović kao i karikaturista Nikola Dragaš.
Dečji aforizmi Radeta Đergovića razbudili su još pomalo uspavane šestake kojima je čivijaško obrazovanje bio prvi čas,a Mladen Ognjanović  je zbunio čak i nastavnike lucidnim pitanjima i duhovitim odgovorima. Najspretniji mladi čivijaši dobili su karikature Nikole Dragaša
U naredna dva dana posetioci „čivijaške republike“ uživaće  u izložbama, koncertima, karnevalima, nesvakidašnjim fudbalskim utakmicama između glumaca i konobara i novinara i političara ...
Okosnicu Čivijade, čine satirične priče, aforizmi i karikature, a ove godine je na konkurs pristiglo na stotine radova. Prvo mesto za aforizam osvojio je Milan R. Simić iz Velike Plane, drugu nagradu Ekrem Macić iz Konjica (BiH), a treću Predrag Rašula iz Sremske Mitrovice. Nagrađeni su i najbolji satiričari: Jelena Petrović iz Sopota, prva nagrada, Milorad Ćosić – Ćosa iz Beograda, druga, a Tomislav Drvar iz Sombora, osvojio je treće mesto. Najbolji karikaturisti su Saša Dimitrijević iz Niša, Jugoslav Vlahović iz Beograda i Goran Ćeličanin iz Varvarina.
Kao i svake godine, i ove će Čivijaška republika dobiti novog predsednika. Zoran Kesić predaće dužnost novom predsedniku – Marku Somborcu, ilustratoru Blica, a kako saznajemo, Somborac je Čivijašima već poručio da neće moći da objašnjava sve što im nije jasno, već će im sve to nacrtati.

Administrator ШИПАК

0 коментара:

Шипак, Београд.Сва права су задржана!Дизајн блога Игор Браца Дамњановић. Омогућава Blogger.