dogadjaji

ODRŽAN FESTIVAL HUMORA I SATIRE U TEMIŠVARU

ODRŽAN FESTIVAL HUMORA I SATIRE U TEMIŠVARU

U Temišvaru je 8. oktobra održan peti po redu Međunarodni festival humora, satire i karikatura „Zeleni konj“(nekadašnji „Laloški šešir“), na kojem su učestvovali autori iz Rumunije, Srbije i Hrvatske.
Srbiju su predstavljali Dragutin Minić Karlo, Vitomir Teofilović, Rade Đergović, Dejan Milojević, Nedeljko Popadić, Nikola Dragaš, Goran Radosavljević, Bojan Ljubenović, Anastasija Vasić i Aleksandar Čotrić.
Hrvatska je po prvi put imala predstavnika na ovom Festivalu, a učesnik je bio Saša Jovičić Eks iz Vukovara.
Pored organizatora Festivala Gorana Mrakića, učesnici iz Rumunije bili su aforističari iz Temišvara i autori popularnog satiričnog internet sajta iz Bukurešta „Tajms Nju Roman“.
Na otvaranju Festivala brojnoj publici u temišvarskom „Birhausu“ obratio se Lazar Manojlović, generalni konzul Republike Srbije u najvećem gradu rumunskog Banata.
Učesnici Festivala ostvarili su odličan kontakt s rumunskom publikom, a svi aforizmi, pesme i satirični komentari mogli da se čuju dvojezično. Festival je izazvao i pažnju rumunskih pisanih i elektronskih medija.
Zbog kašnjenja iz tehničkih razloga, za kraj oktobra je odloženo najavljeno predstavljanje zbornika Aleksandra Čotrića „Smeh nije greh“ - srpski humor i satira u regionu i dijaspori. Zbornik sadrži radove 93 autora iz 23 države, a izdavač je Savez Srba u Rumuniji. Recenzenti su Vitomir Teofilović i Slavomir Gvozdenović. Ilustrator je Anastasija Vasić, a autor korica je Nikola Dragaš.

Administrator ШИПАК

0 коментара:

Шипак, Београд.Сва права су задржана!Дизајн блога Игор Браца Дамњановић. Омогућава Blogger.