aforizmi

REZULTATI KONKURSA SLEM, LESKOVAC


LESKOVAC – Naš Šekspir ne piše tragedije. On ih pravi – aforizam je Vasila Tolevskog iz Skoplja, koji je osvojio prvu nagradu na književnom konkursu Satirična leskovačka mučkalica (SLEM).
Konkurs je organizovan u okviru predstojećeg Festivala humora i satire Kluba čitalava pri Knjižari Stošić.
Drugu nagradu osvojio je Vitomir Ćurčin iz Zrenjanina za aforizam: “Tek kada smo potonuli, videlo se kakvi su balvani isplivali”, a treću Pavica Veljović iz Surčina za aforizam: “Da se glupost može unovčiti, Vođa bi živeo od sopstvenog rada”
Prispeli su aforizmi 78 autora. U konkurenciju je ušlo njih 76 od kojih 19 aforističara iz inostranstva, i to iz: Makedonije, Bugarske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije.

Žiri u sastavu: Prof. dr Dragomir Radovanović književnik, Zoran Jovanović aforističar, Dejan Đorđević književnik, Svetolik Stanković književnik i Dragan Stošić, na sastanku održanom 1. oktobra 2016. godine u prostorijama Leskovačkog kluba čitalaca, koji je i organizator festivala i konkursa, jednoglasno je donosio odluke.
Pohvalu je dobio Miloš Radovanović iz Rakovice za aforizam: “Molim za minut ćutanja u ime slobode govora”, zatim,
Rade Đergović iz Šabca: “Sve što je dogovoreno na kneževoj večeri prodato je na molitvenom doručku”,
Milen Milivojević iz Bora:“Svako čudo za tri dana. A naša država, evo, još uvek traje”, kao i  Miodrag Lazarević iz Požarevca: “Sve naše genaracije su posleratne”

Specijalna nagrada “Miodrag Stojanović Dunđer”, pripala je Peku Laličiću iz Majdanpeka za aforizam: “Svaka naša krpa bi barjak da bude”.
Organizacioni odbor festivala prethodno je doneo odluku da se diploma “Žak Konfino” za izuzetan doprinos u oblasti satire u Leskovcu dodeli prof. dr Dragomiru Radovanoviću.
Svi nagrađeni autori stekli su pravo učešća na festivalu humora i satire “SLEM” koji će se održati 12. novembra 2016. u Leskovcu.

Administrator ШИПАК

0 коментара:

Шипак, Београд.Сва права су задржана!Дизајн блога Игор Браца Дамњановић. Омогућава Blogger.