dogadjaji

ZORANU KESIĆU NAGRADA ZA "SATIRIČNU HRABROST"


ZORANU KESIĆU NAGRADA
ZA „SATIRIČNU HRABROST“

Резултат слика за zoran kesic


Beograd, 10. oktobar - Zoran Kesić, popularni TV voditelj i autor emisije „24 minuta sa Zoranom Kesićem“ dobitnik je novoustanovljenog priznanja za „Satiričnu hrabrost“, koje mu je dodeljuje Beogradski aforističarski krug.

Priznanje poznatom autoru veoma gledanih humorističko-satiričnih emisija na nešim televizijama („Ozbiljne vesti“, „Dezinformator“, „Fajront republika“, „24 minuta...), biće uručeno u sredu, 12. oktobra na 14. Međunarodnom festivalu humora i satire „Satira festu“, koji se održava u Beogradu, u zadužbini Ilije Kolarca, a počinje u 19 časova i 30 minuta.

Beogradski aforističarski krug ističe u obrazloženju da se „Zoran Kesić iz nedelje u nedelju bavi najaktuelnijim temama na veoma originalan, duhovit, neobičan, lucidan i hrabar način, koristeći mnogobrojna multimedijalna sredstva, u čijoj osnovi su humor i satira“.

"Zoran Kesić je", po mišljenju žirija, na čijem čelu je predsednik Beogradskog aforističarskog kruga dr Slobodan Simić, "već tri godine, koliko traje najnoviji serijal, na straži ljudske savesti, morala, plemenitosti i hrabrosti, kritikujući i ismevajući niskost nečasnog, nemoralnog, vulgarnog i nejunačkog života”.

Na „Satira festu“ priznanja će biti uručena i za ukupan doprinos srpskoj satiri - doajenu srpskog glumišta Vlasti Velisavljeviću iz Beograda i književniku i profesoru Medicinskog fakulteta u Banjaluci dr Slobodanu Jankoviću.

Na ovogodišnjem konkursu Beogradskog aforističarskog kruga za najbolji aforizam, satiričnu pesmu i priču učestvovalo je rekordnih 195 autora iz Srbije i inostranstva.

Po oceni žirija BAK-a, autor najbolje priče je Dragutin Minić Karlo iz Beograda, a prvoplasiranu pesmu je napisao Vladimir Vlahović iz Podgorice (Crna Gora). Najbolji aforizam, po tradiciji, biće proglašen na kraju manifestacije, koja će biti održana u maloj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Priznanje „Zlatni krug“ za afirmaciju satire u svetu dodeljeno je književnicima Sergeju Sidorovu, predsedniku Moskovskog kluba aforistike (Rusija) i Ljubiši Simiću, predsedniku Udruženja pisaca „Sedmica“ iz Frankfurta (Nemačka).

BEOGRADSKI AFORISTIČARSKI KRUG

Administrator ШИПАК

0 коментара:

Шипак, Београд.Сва права су задржана!Дизајн блога Игор Браца Дамњановић. Омогућава Blogger.