aforizmi

Братислав Костадинов добитник „Вибове награде”

Братислав Костадинов добитник „Вибове награде”

Аутор: В. Н.субота, 18.02.2017. у 20:25
Једногласна одлука жирија: Александар Чортић, Драгутин Минић Карло и Петар Мићковић (Фото Раде Крстинић)
„Дрога изазива зависност. Само на Косову независност”; „Стајали смо на танком леду, а онда нас је обасјало сунце”; „Политичари имају лепљиве прсте. Упала им секира у мед” афоризми су Братислава Костадинова, афористичара из Крушевца, који је овогодишњи добитник „Вибове награде” коју традиционално додељује лист „Политика” за најбољег младог сатиричара.
Одлуку о томе једногласно је донео трочлани жири на чијем челу је књижевник Александар Чотрић, а чланови председник Секције сатиричара Удружења књижевника Србије Драгутин Минић Карло и уредник „Политике” Петар Мићковић.
У најужој конкуренцији за високо признање били су Владимир Ћалић и Игор Браца Дамњановић Диб.
Награда се додељује од 1995. године, у знак сећања на једног од највећих српских сатиричара, уредника и новинара „Политике” Владимира Булатовића Виба (1931–1994).
Братислав Костадинов је рођен у Крушевцу 1975. године. Дипломирао је на Економском факултету у Нишу. Објавио је књигу афоризама „Воштена интелигенција” 2015. године. Добитник је награда на Сатиричној позорници у Параћину и Фестивалу хумора и сатире у Делчеву, у Македонији. Члан је Београдског афористичарског круга. Афоризми су му објављивани у Политици, Илустрованој Политици, Новостима, хумористичким часописима „Јеж” и „Жуч” и крушевачким часописима Путеви културе и Багдала.
Награда, која се састоји из плакете, повеље и новчаног износа добитнику ће бити уручена на свечаности у просторијама „Политике“, 8. марта, на 86. годишњицу рођења Владимира Булатовића Виба.

Преузето са линка.

Administrator ШИПАК

0 коментара:

Шипак, Београд.Сва права су задржана!Дизајн блога Игор Браца Дамњановић. Омогућава Blogger.