Dani humora i satire Vuko Bezarević

Pljevlja: "Balkanski špijun u Sarajevu" na otvaranju dana humora i satire

Pljevlja: "Balkanski špijun u Sarajevu" na otvaranju dana humora i satire
Predstava je rađena po tekstu Dušana Kovačevića, u režiji Sulejmana Kupusovića

Predstavom Balkanski špijun u Sarajevu Narodnog pozorišta iz Sarajeva, u Pljevljima će 14. juna početi trodnevna manifestacija Dani humora i satire Vuko Bezarević. 
Predstava je rađena po tekstu Dušana Kovačevića, u režiji Sulejmana Kupusovića. 
Član Savjeta manifestacije Dragan Paldrmić kazao je da će dan kasnije u Domu vojske biti izvedena monodrama Naši dani, po tekstu Radoja Domanovića, koju je adaptirao, režirao i igra Radoslav Milenković. 
U Milet bašti 16. juna biće održano humorističko-satirično miletisanje. 
U programu će učestvovati  Husein Čuturić, Milinko Bojat, Sofija Dakić, Branka Vojinović-Jegdić,  Milenka Cica Čolović, Vaso Knežević,  dramski umjetnici Slobodan Boda Ninković i Rade Lala Čolović, dječji pjesnik Tode Nikoletić, stend ap komičari Andrija Dabanović i Srđan Jovanović. 
U muzičkom dijelu programa nastupiće grupa Mika Estrada i prateći vokali.
U subotu u 11 sati u sali Skupštine opštine biće predstavljena knjiga aforizama Milorada Joknića Indeksi prepoznavanja. 
Istog dana u 19:30 časova u Domu vojske biće otvorena izložba karikatura sa konkursa Risto Pejatović.
Nakon toga pljevaljskoj publici predstaviće se aforističari Milorad Joknić, Milenko Šarac, Marina Raičević, Veljko Rajkov, Vladislav Vlahović, Saša Jovičić, Avdo Bašić, Igor Damjanović, Dejan Miličić i Zoran Raonić.
Dani humora i satire nose ime poznatog pljevaljskog pisca, književnog kritičara i esejiste, koji je je preminuo 1987. u 47. godini života. Objavljivao je radove u svim poznatim jugoslovenskim listovima i časopisima.
Tešanoviću nagrada Vuko Bezarević
Dobitnik nagrade Tipar za ovu godinu je Aleksandar Čotrić iz Beograda, Mladi tipar je dobio Marjan Angelovski iz Skoplja, a  nagradu Vuko Bezarević Danilo Tešanović iz Doboja.
Grand Prix za karikaturu dobio je Jugoslav Vlahović, a specijalne nagrade žiri je dodijelio Jordanu Pop Ilijevu, Saši Dimitrijeviću i Miljanu Obreniću.  Njima će nagrade biti uručene 17. juna, u Domu vojske.
(Izvor: Vijesti, Podgorica)

Administrator ШИПАК

0 коментара:

Шипак, Београд.Сва права су задржана!Дизајн блога Игор Браца Дамњановић. Омогућава Blogger.