humor

ŠIPKOVA VLADA (7)



"ŠIPKOVA" VLADA (7)
            Nađite kandidata za ministra finansija u  državi, čija je ekonomska politika počivala i počiva na varijanti liberalnog kapitalizma: "Što sam im'o sve sam spisk'o na Rajkino dupe nisko!"
            Za razliku od niskopodne šasije Rajke-Radodajke, mandatar "Šipak" neguje visoke standarde: za ministra finansija predlaže


Резултат слика за žil vern
gospodina Žil Verna!
            Već je njegov otac Pjer pokazao veliku ljubav prema Srbiji i očuvanju zdravlja srpskih finansija. Kad mu je sinak Žile (100% naš čovek!) kidnuo od kuće, da bi se ukrcao na brod za Indiju, ćale ga je skembao i vrnuo kući.   Tu akciju naša vlast je sa radošću prihvatila i protumačila: roditelji su dužni da sprečavaju odliv mozgova svoje dece! Država više no obilno finansira obrazovanje, što se dokazuje još obilnijim štrajkovima prosvetara! Zar joj je velika nužda da dodatno šamara budžet troškovima lova na decu po železničkim postajama i aerodromskim pistama? 
             Jedino bata-Žile poseduje podmornicu "Nautilus", sposobnu da zaroni "20.000 milja  pod morem". Pitate se, pitate: "A zbog-zašto, kad Srbijica više ne poseduje izlaz na pomenutu vodenu površinu?" Dame i gospodo, zbog-zato što posedujemo bunar izuzetne dubine po kome će samo podmornički kapetan Nemo moći da izbunari lovu, koju vlast nemilice baca sa željom večnih pobeda na izborima. Očekuje se od bata-Žileta da krene na službeni "Put oko sveta za 80 dana" i procunja i odgovori: gde su i ko su "Gošini" vlasnici i naplati njihova dugovanja državi; da li "Air Serbia" leti za  Njujork i Peking preko Donjeg Gubitka ili preko Gornjeg Dobitka; da li državne subvencije dovode do narodne demencije? Moraće Žile da provede "Pet nedelja u balonu" da bi dosegao visine gubitaka državnih i javnih preduzeća. Ima da  mu izgradimo koridor 12 - "Put u središte zemlje", kako bi izašovio 40 miliona dolara, koje treba calovati Grcima zbog RTB Bor...
            Nama preostaje da molimo Boga da nam Žile ne preporuči da spakujemo  svoju decu u potrošačke korpe i odlijemo se  na "Pusto ostrvo". Ili da se, sa džepovima punim minimalne zarade u metalnoj sići, zajedno sa glasačkim listićem u ruci - bačimo u  bunar izbornih želja.
            Na kraju - bingo! Mlađani Žile veoma je traljavo odrađivao  studije, pa mu  je otac uskratio finansijsku podršku. Poznato je da je zbog toga Žile gladovao i posledično bolovao. Dame i gospodo, a doguraće do ministra finansija u Srbiji! Sledi jasna poruka onima koji brboću u bunaru sa sve svojom sićom i glasačkim listićem: koliko iza prve krivine koridora 12  "Put u središte zemlje", očekuje vas visoka državna funkcija i velika zarada! Tako ćete i vi moći  da bančite i razbacujete lovu na Rajkino dupe nisko!
                       
           


          

Administrator ШИПАК

0 коментара:

Шипак, Београд.Сва права су задржана!Дизајн блога Игор Браца Дамњановић. Омогућава Blogger.